Вибираємо посуд для кухні

На кухні навіть творчий безлад, що виглядає, як нагромадження каструльок, сковорідок і мисок, виглядає мило і зворушливо – адже це сліди народження смачних страв. Кухонний посуд-першочергове придбання для будинку, без неї кухня виглядає осиротілою, а домочадці – голодними. Посуд для кухні зобов’язана поєднувати в якість і естетику, тільки тоді готування з її допомогою принесе задоволення і позитивний результат, що виражається у смачної та корисної їжі! Хочемо порекомендувати вибрати https://i-posud.com.ua/catalog/kuxonnaya-posuda/ на сайты по найкращим цінам.

На що звертати увагу при виборі посуду? Для багатьох показник якості – ціна, хоча це справедливо не завжди. Часом за високою ціною стоїть не якість, а бренд: не прогадати і купити посуд в інтернет-магазині належної якості непросто. Варто враховувати:

Кількість членів сім’ї. Одній людині досить єдиною каструлі і сковороди, сім’ї з 4-5 чоловік потрібно купити набір посуду на увазі великих обсягів готування.
Частота використання. Деякі люди готують у свята, інші щодня і інтенсивно, їм точно не вийде заощадити, потрібно купити посуд довговічну і зносостійку.
Рівень кулінарної майстерності. Професійний посуд коштує на порядок дорожче, вона дозволяє витримувати певний температурний режим, використовуватися різні техніки приготування. Якщо ви мрієте готувати щось складніше борщу і котлет, зверніть увагу на посуд з кераміки або спеціальних сплавів металу.
Страви, що перебувають у фаворі у домочадців. Окремі продукти і страви «люблять» посуд з конкретних матеріалів.
Існує необхідний посудний мінімум, необхідний середньостатистичної сім’ї:

3-4 каструлі різного об’єму. У малогабаритних зручно варити каші і макарони, об’ємні моделі знадобляться для приготування перших страв або варіння компотів;
2-3 сковороди. Незліченну кількість страв готується на сковороді, їх в господарстві має бути кілька. Бажано мати млинцеву сковороду і модель з високими бортами а-ля сотейник для гасіння;
ківш і сотейник. Будь-який магазин посуду пропонує це кухонне начиння: в ковші зручно готувати невеликий обсяг каші або варити яйця, в сотейнику відмінно гасяться м’ясо або овочі, виходить відмінне рагу;
казан. Практично в кожній сім’ї є любитель плову, а рецепт його приготування вимагає використання товстостінного і масивного казанка;
миски для нарізування і зберігання продуктів;
форми для запікання. Навіть, якщо ви в душі не кондитер, зробити тортик на свято – святий обов’язок. Форми також знадобляться для запікання м’яса, риби, картоплі, овочів. Не зайвими виявляться формочки для кексів, пасок, печива та інших солодощів.
Кулінарний процес неможливий без наявності обробних дощок, ножів, лопаток, мішалок, віночків та інших кухонних атрибутів. Посуд має бути на кухні в певному, достатньому для вашої родини кількості, перевіряється дослідним шляхом, дефіцит, так само як і надмірність, ні до чого.

Якщо не лізти в кухонні нетрі, не розбиратися в формах, товщині стінок або дна, теплопровідності окремих матеріалів, як роблять маститі шеф-кухарі, прискіпливо вибираючи посуд для вишуканих страв, то досить знати матеріал виготовлення начиння і її розміри. Це допоможе вибрати посуд, ціна і якість якої задовольнять.

З яких матеріалів виготовляється посуд?
При виборі матеріалу для посуду, відправною точкою є мета її придбання – що планується в ній готувати. Існують універсальні матеріали, є більш примхливі. Наприклад, нержавіюча сталь славиться невибагливістю, чавун відмінно справляється з пловом і гасінням, мідний посуд обожнюють кондитери: вона ідеальна для варіння кремів або шоколаду; в алюмінієвих каструльках правильними виходять каші і паста; на тефлоновим покритті не пригорають млинці.

Кожен матеріал «дружний» з конкретним продуктом, тому не обов’язково купувати готові кухонні набори. Вони виготовляються з одного матеріалу, а на кухні бажано мати попурі з начиння з різними характеристиками – на нашому сайті formo4ka.com.ua ви знайдете різнопланові моделі каструль і сковорідок.

Умовно, матеріали для посуду діляться на традиційні, використовувані давно, і інноваційні, що з’явилися відносно недавно у зв’язку з нововведеннями в кулінарному світі:

До традиційних відносять чавун, він максимально жаростійкий і довше інших матеріалів зберігає тепло. Чавунний казан успішно використовується для готування на газовій конфорці і відкритому вогні мангала. Чавунний посуд (недорого) не виходить з кулінарної моди багато років поспіль. Також давно і успішно людьми використовується алюмінієва, емальована і посуд з нержавіючої сталі. В алюмінієвій не варто готувати і зберігати кислі продукти (помідори, молоко, сир, рис), а емальований слід утилізувати після появи сколів і тріщин, через них готується продукт контактує з металом, що не додає йому корисності. Класичними матеріалами для посуду вважаються також мідь і кераміка. Мідний посуд відрізняється важкістю і високою ціною – вона-незамінний помічник у приготуванні соусів, теплопровідність міді в 2 рази вище, ніж алюмінію і в 10 разів більше, ніж нержавійки.