В процесі життя ми накопичуємо величезна кількість шлаків, токсинів і інших продуктів розпаду, більша частина яких осідає в клітинах печінки і слизової кишечника. Тому не дивно, що виникають проблеми з надмірною вагою і каловими завалами в кишечнику. А це загрожує погіршенням самопочуття, появою головного болю, порушеннями в роботі всіх органів травлення і підвищеним газоутворенням. Тому слід періодично проводити детоксикацію організму, в якій відмінно допомагають перевірені часом природні засоби.

Як вивести з організму накопичені шлаки і токсини

 Корица и яблокоКориця і яблуко. Комбінація цих продуктів ефективно нормалізує обмінні процеси і очищає травний тракт від всього непотрібного і отруйного. Покладіть в скляну посуд одне яблуко, нарізане тонкими скибочками, додайте чайну ложку кориці (для цих цілей краще використовувати паличку кориці, подрібнену в порошок за допомогою кавомолки) і залийте 0,5 л окропу (вода повинна бути джерельна або колодязна). Після охолодження розділіть отриману рідину на 5 прийомів протягом дня.

Клітковина. В аптеці можна придбати клітковину зі злаків, а також з гарбуза, насіння льону, розторопші. Даний засіб дієво чистить печінку і нирки від шлаків, токсинів і канцерогенних сполук, а також виводить з кишечника продукти розпаду і калові камені. Клітковина розторопші нормалізує функцію печінки, очищаючи її клітини від отрут. Клітковину з пшениці приймають по столовій ложці 3-4 рази на день за 20-30 хвилин до їжі, запиваючи чистою джерельною водою. Інші види клітковини слід вживати відповідно до інструкції на упаковці. Курс очищення займає приблизно місяць. Клітковина розторопші нормалізує функцію печінки, очищаючи її клітини від отрут.

Лимон, імбир і мед. Це поєднання не тільки очищає ШЛУНКОВО-кишкового тракту, але і зміцнює стінки судин, а також насичує організм корисними фітонутрієнтами і покращує працездатність. 30 мл свіжовичавленого лимонного соку вливають у склянку теплої очищеної води, додають щіпку сухого меленого імбиру і чайну ложку бджолиного меду (гірського, лісового, вересового, квіткового, липового). Отриману рідину п’ють натщесерце вранці приблизно за півгодини до сніданку.

Селера. Сік цього коренеплоду містить цілий комплекс вітамінів, антиоксидантів і мінеральних складових.сок сельдерея Регулярне включення в раціон соку, зелені і кореня покращує стан організму при алергії, запальних процесах, ГРВІ та ГРЗ, захворюваннях щитовидної залози, зниження імунітету та проблеми в сечостатевій системі. Сік селери не тільки звільняє кишечник від шлаків, але і очищає кров від токсинів, а також нейтралізує отруйні речовини, які містяться в сигаретному димі, і надлишок кислот. Приймати сік слід за 30 хвилин до їжі в кількості 15-30 мл Сік слід готувати безпосередньо перед вживанням.

Імбир. Відвар кореня покращує травлення, активізує метаболізм, сприяє зміцненню імунної системи і схудненню, а також тонізує організм і насичує його поживними речовинами. Столову ложку очищеного і дрібно нарізаного імбиру залити літром гарячої питної води і варити в емальованому або спеціальній скляній посуді під кришкою близько 10 хвилин на слабкому вогні, процідити. У отриманий відвар додати половину чайної ложки свіжомеленої кориці і 60 мл сиропу шипшини (продається в аптеці). Напій має приємний пряний смак і аромат. Приймати по 1/3 склянки 5 разів на день за 30 хвилин до їжі.

Ці прості рецепти допоможуть вам позбавитися від шлаків, нормалізувати вагу, завжди бути у формі і підтримувати організм в активному і працездатному стані круглий рік.