Не всім відомо, що систематичне вживання деяких продуктів, допоможе захиститися від грізних захворювань і поліпшити якість і термін життя. І все, що вам потрібно – це просто включати їх у своє щоденне меню. Що ж потрібно регулярно вживати в своєму раціоні, щоб знайти довголіття?

Найкорисніша їжа

Ягода малина відмінно стабілізує рівень цукру в крові. Присутній у складі ягід рослинний пігмент – антоціан, бере участь у процесі вироблення інсуліну підшлунковою залозою і є профілактичним засобом від цукрового діабету.

Зелений чай захищає від раку кишечника. Випиваючи в день дві чашки цього ароматного напою, ви не тільки втамовує спрагу і насолоджуєтеся улюбленим смаком, але і займаєтеся профілактикою раку кишечника. До складу чаю входять речовини кахетіни, які будучи потужними антиоксидантами, значною мірою пригнічують ріст і розвиток хворих клітин.

Моркву, в складі якої знаходиться велика кількість каротину, зменшує ймовірність появи раку шкіри. Регулярне вживання в їжу продуктів, що містять каротин, сприяє зниженню ризику раку шкіри в 6 разів (за висновками американських вчених з національного інституту досліджень онкологічних захворювань).

Лосось та інші жирні сорти риб захищають серцево-судинну систему та поліпшують її функціонування. Справа в тому, що систематичне вживання корисних натуральних жирів, які присутні в рибі, оливковій олії, горіхах і т. д., збільшує зміст ЛВП холестерину («хорошого»). Крім цього, наявність корисних кислот омега-3 запобігає розвитку серцевих захворювань і покращує мозковий кровообіг, покращує пам’ять, ясність мислення, уважність і є профілактикою старечого недоумства.

Креветки та інші морепродукти виступають у ролі захисників кістково-м’язової системи. Присутній у складі молюсків вітамін В12, підвищує міцність кісток і бере участь в процесі утворення нових клітин, а вітамін D є важливою складовою кісткових тканин.

Цільне зерно і цільнозернові продукти(хліб) є профілактикою раку молочної залози. Щоденна норма в 30 грам цільного зерна допоможе зменшити ризик виникнення цього небезпечного захворювання вдвічі. А додавання в готову кашу ягід чорниці, суниці, смородини або подрібнених сухофруктів посприяє поліпшенню зору і стимуляції імунітету. Ягоди можна вживати не тільки в сезон; в сушеному або замороженому вигляді вони зберігають велику частину корисних речовин.

Печений або варений картопля – стабілізатор кров’яного тиску та джерело калію. 300 гр картоплі в день, з’їденого зі шкіркою, допоможе знизити тиск. Увага! Картопля має бути вирощений без застосування хімікатів, інакше в шкірці накопичується велика кількість шкідливих для організму речовин.

Сичужні сорти сиру (чеддер, сир моцарелла, сулугуні) зміцнюють зубну емаль і запобігають руйнуванню зубів. Всього 10 гр в день легко допоможе знизити рівень кислотності в роті і не допустити утворення карієсу.

Салат латук і шпинат – захисники органів зору. Регулярне присутність в раціоні продуктів, багатих лютеїном, значно знижує ризик появи дегенерації жовтої плями.

Червоне сухе вино може по праву претендувати на звання еліксиру молодості і гарного настрою. Півсклянки натурального вина в день наситить ваш організм ресвератролом. Це природний антиоксидант, що міститься у виноградних кісточках і ягодах, який виводить з організму шкідливі вільні радикали, які пошкоджують та руйнують клітини.

Яловичина допомагає запобігти надмірне випадання волосся. Залізо, яким багате м’ясо, безпосередньо впливає на оновлення волосяних цибулин і ріст волосся, а цинк – не допускає їх випадання.

Часник – профілактика раку простати. Активні біологічні речовини, що входять до складу цієї рослини, зменшують ймовірність виникнення онкології на 50 %.

Грейпфрут захистить від раку легенів. В соку і м’якоті цього цитрусового є рослинний флавоноїд нарингін, що знижує кількість ензимів, що провокують утворення шкідливих пухлинних клітин.