Без антибіотиків важко собі уявити сучасну медицину. Їх різноманітність і спектр дії вражають. Однак, не варто недооцінювати той факт, що багато бактерії та мікроби стають все менш уразливі для хімічних препаратів, так як вони швидко пристосовуються до виживання в несприятливих умовах. До того ж, аптечні засоби володіють цілим рядом негативних побічних ефектів, вбиваючи інфекцію, але, одночасно, завдаючи шкоди мікрофлорі кишечника, а також видільної системі в цілому.

Існує цілий список продуктів, що володіють властивостями антибіотиків, і в деяких випадках вони можуть виступити безпечною і ефективною альтернативою синтетичним препаратам. Ми вам розповімо про двох з них, як вважають лікарі народної медицини, найбільш ефективних.

Хрін — природний антибіотик №1

У складі кореня хрону присутні гірчичне масло і ензим, які при подрібненні продукту з’єднуються під впливом молекул кисню, утворюючи изотиоцианистый аліл (аллиловое гірчичне масло звичайне). Дана речовина зумовлює яскраво виражений специфічний запах і гострий різкий смак хрону. Саме це з’єднання і проявляє якості антибіотика, вбиваючи інфекції в порожнині рота, носоглотки, травній системі.

Лікування коренем хрону

Всі види кашлю, в тому числі і при бронхіті, трахеїті і застуді слід лікувати таким цілющим складом: натерти на тертці або подрібнити у блендері корінь хрону і змішати отриману кашку з натуральним бджолиним медом у співвідношенні 1:3. Отриманий засіб перекласти в скляну банку, зберігати на нижній полиці або дверцятах холодильника, щільно закупорюють.

Приймати ліки потрібно дорослим по чайній ложці 5 разів на добу, розсмоктуючи ліки до повного розчинення в ротовій порожнині. Дітям рекомендують давати по третині чайної ложки кілька разів на добу. Мед також є природним антибіотиком, тому він підсилює лікувальний ефект від застосування хрону. Кращими сортами меду проти кашлю вважаються липовий, шавлієві, лісовий, вересовий і многотравье.

При запаленнях сечостатевих органів (цистит, уретрит) добре допомагає чай з хрону. На столову ложку дрібно подрібненого кореня береться склянку окропу, суміш настоювати під кришкою близько 5 хвилин. Напій приймають з медом 3-4 рази в день за чверть години до їди.

чеснок

Часник — рослинний антибіотик широкого спектру дії

Цілющі властивості цього гострого овоча відомі багатьом. Крім того, що фітонциди і сполуки сірки виступають у ролі природного антибіотика, часник має противірусну, протиглистовою, гіпотензивну, антисептичну, протицингового, загальнозміцнюючу, імуномодулюючу, кровоочіщающій і володіє діями. Часник активно пригнічує патогенну мікрофлору, звільняє організм від канцерогенних сполук, в рази зменшує процеси бродіння і гниття в травному тракті, позбавляючи від здуття живота і метеоризму.

Вчені виявили в часнику понад 400 біологічно активних сполук, в тому числі і антиоксиданти, флавоноїди, антоціани, вітаміни, мікроелементи, мінеральні складові, ефірні олії, пектинові сполуки, органічні кислоти. Унікальний склад цибулин робить доцільним застосування часнику для зниження рівня небезпечного холестерину в крові і пригнічення клітин мільтиформної гиобластомы, що є причиною виникнення онкології головного мозку. Давно доведено, що компоненти рослини вбивають дифтерійну, туберкульозну, дизентерійну палички, а також хелікобактер (як показали останні дослідження ця бактерія викликає виразкову хворобу).

Винно-часникова настоянка

Цей унікальний цілющий бальзам допоможе підвищити імунітет, вивести з оргинизма надлишок солей, підняти гемоглобін, якісно очистити кров, поліпшити еластичність судинної стінки та загальний стан організму. Засіб активізує метаболізм, що призводить до спалювання надлишку жиру, зміцнює серцевий м’яз, благотворно впливаючи на її працездатність, знімає запалення жіночої статевої сфери, виводить токсини з печінки, покращує стан органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, усуває дисбактеріоз.

12 зубчиків часнику середньої величини скласти в тару з прозорого скла, попередньо розрізавши кожен на 4 частини, залити пляшкою (750 мл) червоного вина, закрити кришкою і поставити в сонячне місце (на підвіконня з доступом прямих сонячних променів). Час приготування настоянки – 14 днів. Не забувайте кілька разів в добу енергійно збовтувати складу. Перед вживанням процідити і перелити в темну винну пляшку з щільно притертою кришкою. Прийом по 5 мл тричі на день перед їжею. Курс лікування 30 днів. При необхідності лікувально-профілактичний курс можна повторити через 3 тижні.

І хрін і часник можна придбати цілий рік. Тому засоби на основі цих овочів є не тільки ефективними, але і доступними кожній людині. Візьміть собі на озброєння дані рецепти, поділіться ними з друзями і будьте здорові!

Міла Набогова Рецептів для Здоров’я