Йод є важливим мінералом, що життєво важливий елемент для нормального функціонування щитовидної залози . Щитовидна залоза відповідає за імунітет і обмін речовин. Дефіцит йоду може викликати такі симптоми, як втома, високий рівень холестерину, млявість, депресію і набряк щитовидної залози. Попередити ці небезпечні симптоми йододефіциту можна, вживаючи щодня достатню кількість продуктів, багатих йодом.

Печена картопля

Для того, щоб отримати необхідні поживні речовини, печена картопля є кращим варіантом, ніж пюре. Більшість важливих біологічно активних елементів, таких як клітковина, вітаміни і калій, що містяться в шкірці. Печена картопля також є відмінним джерелом йоду; один середній картопляний бульбу забезпечує близько 40% від рекомендованої добової потреби в кількості йоду.

Молоко

Молоко, як правило, переважно для тих, хто турбується про нестачу кальцію або має дефіцит вітаміну D. Але молоко також містить кілька інших поживних речовин, у тому числі з найважливіших і корисних — йод. Одна чашка молока містить вражаючі 56 мікрограмів йоду, або близько 37% того, що в середньому людина повинна споживати щодня.

Сушені водорості норі

При дефіциті йоду сушені водорості є кращим постачальником цього мінералу. Порція в чверть унції (7 г) містить 4500 мкг йоду. Це набагато більше, ніж достатньо йоду для добової потреби організму (3000% від денної норми, якщо бути точним.) Споживайте менші порції протягом довгого часу, щоб отримати користь для здоров’я.

Тріска

М’ясо тріски — м’яке, ніжне і смачне. Це продукт з низьким вмістом жиру, низькокалорійний і містить кілька поживних речовин. Три унції ( 85г) порція тріски забезпечує ваш організм 99 мкг йоду, або 66% від рекомендованої суми в день. Печінка тріски також — здоровий джерело білка, кальцію, магнію, калію і вітаміну Е.

Йодована сіль

Сіль харчова — з’єднання натрію і хлору. Сіль, збагачена йодом, в помірних кількостях підтримає потреба в цьому мінералі. Розмір порції — 1 грам в день, 77 мкг йоду (51% DV), 0 калорій.

Креветки

Морепродукти, як правило, відмінний джерело йоду, і креветки є лише одним прикладом. Три унції (85г)порція креветок надає 35 мкг йоду, достатньо, щоб забезпечити трохи менше чверті рекомендованої норми кожен день. Креветки також забезпечують ваш організм іншими необхідними мінералами, в першу чергу — білком і кальцієм.

Грудка індички

Три унції запеченого м’яса грудки індички забезпечує 34 мікрограмів ефірного йоду. Це близько 23% від рекомендованої денної норми. Для довідки, три унції м’яса розміром з колоду карт. Індичка також забезпечує ваш організм вітамінами, калієм і фосфором, всі з яких мають важливе значення для сильного і здорового тіла.

Чорнослив

Всього п’ять черносливов забезпечать ваш організм необхідними волокнами, бором, вітамін А, вітамін До, і багатьма іншими. Чорнослив також є хорошим джерелом йоду, а його поживні свойствав роблять цей сухофрукт відмінним доповненням до будь-якої дієти.

Морська капуста

Морська капуста є одними із самих здорових і найбільш універсальних продуктів харчування на планеті. Насолоджуйтеся порцією (половина чашки) з будь-якою їжею, і ви забезпечите ваш організм солідним кількістю білка, міді, калію, кальцію, фолієвої кислоти і йоду. Якщо ви піклуєтеся про те, щоб запобігти дефіцит йоду, морська капуста є відмінним засобом, оскільки з багатьох додаткових поживних речовин вона додає йод у ваш раціон. Розмір порції (1/2 склянки), 32 мкг йоду (21% норми), 128 калорій.

Рибні палички

Натуральні рибні палички можуть стати хорошим джерелом йоду , якщо ви турбуєтеся про нестачу йогоу вашому раціоні. Завдяки своїй високій калорійності, дві рибні палички можуть поставити вашому організму 35 мкг йоду, або близько 23% від рекомендованої денної норми.

Консервований тунець

Тунець, консервований в олії, як правило, містить більше йоду, ніж коли він консервований у власному соку. Три унції консервованого тунця забезпечує 17 мкг йоду, або 11% того, що в середньому людина повинна споживати в день. Додайте більше тунця в свій раціон для отримання додаткової порції йоду, і ви також извлечетеь вигоду з його високого вмісту білка, вітаміну D і заліза.

Розмір порції (3 унції), 17 мкг йоду (11% норми), 99 калорій.

Яйця круто

Варені яйця є універсальними для здорового харчування, вони забезпечують організм вітаміном А, вітаміном D, цинком, кальцієм, антиоксидантами, і многимидругими корисними речовинами. Вони також цінуються за високий вміст йоду. Одне яйце круто забезпечує трохи менше 10% від добової норми йоду. Для легкої і здорової їжі нарізати круте яйце і змішати з зеленим листовим салатом.

Розмір порції (1 велике яйце), 12 мкг йоду (9% норми), 78 калорій.

Звичайний йогурт

Йогурт є здоровою їжею, яку часто використовують на сніданок або в якості легкої закуски. Він відомий своїми високими поживними якостями і вмістом кальцію і білка, але це також відмінний варіант для тих, хто хоче збільшити споживання йоду в раціоні. Чашка простого йогурту забезпечує 58% рекомендованої добової потреби йоду.

Розмір порції (1 склянка), 154 мкг йоду (58% норми), 154 калорій.

Банани

Банан — це швидкий і здоровий спосіб отримати заряд енергії, почасти завдяки високому вмісту калію. Але багато людей не підозрюють, що банани містять йод, що робить їх здоровим і багатим поживними речовинами продуктом на додаток до високого вмісту йоду. Середнього розміру банан містить 3 мікрограма ефірного йоду.

Розмір порції (1 середній банан), 3 мкг йоду (2% норми), 12 калорій.

Полуниця

Полуниця — смачна й багата поживними речовинами ягода, яка забезпечує ваш організм багатьма вітамінами і мінералами. Полуниця ароматна і солодка, але це ще і дивно багатий джерело йоду. Одна порція (стакан) містить 13 мкг йоду, або просто під 10% того, що в середньому людина повинна споживати в день.

Розмір порції (1 склянка), 13 мкг йоду (9% норми), 46 калорій.

Кукурудза консервована

Є багато способів, щоб насолодитися смаком кукурудзи, в тому числі — у вигляді каші, консервованої або в качанах. Щоб зарядитися мінеральних йодом, що дуже важливо для здорового і повністю функціонуючого органу, виберіть консервовану кукурудзу. Насолоджуйтеся порцією півсклянки консервованої кукурудзи в якості гарніру з вечерею, і ваше тіло буде пожинати плоди — 14 мкг йоду.

Розмір порції (1/2 склянки), 14 мкг йоду (9% норми), 67 калорій.

Омар

Омар, як правило, їжа для особливих випадків, але якщо ви страждаєте від нестачі йоду, порція омара може бути відмінним способом, щоб отримати поштовх вашому організму, тому як 100-грамова порція омара забезпечує 100 мікрограмів необхідного мінерал, або близько двох третин від рекомендованої добової потреби.

Розмір порції (100 г), 100 мкг йоду (67% норми), 98 калорій.

Сир Чеддер

Сир чеддер являє собою відмінний вибір їжі, коли вам потрібно більше йоду в раціоні. скибочка сиру легко додати до бутерброду або посипати тертий чеддер в суп або салатів. Унція сиру (28г) чеддер забезпечує 12 мкг йоду. Ви повинні насолоджуватися сиром чеддер в помірних кількостях з-за його високої калорійності.

Розмір порції (1 унція), 12 мкг йоду (8% норми), 452 калорій.

Журавлина

Журавлина має багатий насичений колір і неповторний аромат. Якщо ви в змозі насолоджуватися кислим смаком, журавлина забезпечить безліч переваг для здоров’я. Ці ягоди мають високу концентрацію вітаміну С, вітаміну До, і харчові волокна, вони здатні запобігти інфекції сечових шляхів. Журавлина -багате джерело йоду; чотири унції цих терпких ягід містять більше рекомендованої добової потреби йоду.

Розмір порції (4 унції), 400 мікрограмів йоду (267% DV), 52 калорій.

Білий хліб

Білий хліб іноді ігнорують, вважаючи його нездоровим продуктом, але насправді саме він містить кілька важливих мінералів. Якщо ви їсте його в помірних кількостях, це може бути відмінним доповненням до збалансованій дієті. Якщо дефіцит йоду є вашою проблемою, дві скибочки білого хліба забезпечують 45 мкг йоду, або 30% від рекомендованої денної норми.

Розмір порції (2 скибочки), 45 мкг йоду (30% норми), 132 калорій.

Зелена квасоля

Якщо ви пропустили, що в минулому трохи йоду у вашому раціоні, приготувати порцію зеленої квасолі з чергового прийому їжі. Половина чашки порція містить 3 мкг йоду. Цього достатньо, щоб чистої 2% від рекомендованої денної вартості. Крім того, зелена квасоля (також зазвичай називають квасоля) є відмінним джерелом вітаміну С, калію і фолієвої кислоти.

Розмір порції (1/2 склянки), 3 мкг йоду (2% DV), 16 калорій.

Йод є невід’ємною частиною здорового, збалансованого харчування. Оскільки організм не може синтезувати цей мінерал, важливо включати в раціон різні йодсоержащие продукти щодня.