Найсмачніша їжа з дитинства!

11-13-2019

Знаю, що домашня їжа – запорука здорового харчування, але, на жаль, сама готую не дуже часто. У мене багато проектів, які вимагають моєї безпосередньої участі. Але якщо готую, то не люблю користуватися рецептами. Однак коли я тільки знайомлюся з якимось блюдом, то уважно вивчаю: які там інгредієнти, що і в якій кількості. А потім все одно роблю все на око, по відчуттях. Як і багато жінок, іноді користуюся бабусиними рецептами», – ділиться співачка і актриса Надія Мейхер-Грановська. А кращі кулінарнці рецепти ви можете знайти тут Getafood.com, тут багато смачних рецептів.

“Готувати потрібно з душею»
Олена : Надя, а взагалі ви любите готувати? Яке ваше блюдо особливо подобається родині?

Надія Мейхер-Грановська: Я не можу сказати, що я якось особливо готую. Просто роблю це завжди з душею. Мені дуже важливо, наприклад, що їдять мої діти. У нас часто бувають кролик тушкований, котлети з телятини, якісь супчики на домашній курочці. Тобто це абсолютно проста їжа, для якої багато розуму і часу не потрібно. Тому якихось коронних страв немає – я в цьому плані не якийсь гурман, я люблю просту їжу. Але рецепт одного салату дам.

  • Для артиста зовнішній вигляд – практично робочий інструмент. А, як то кажуть, Ми те, що ми їмо. Які продукти заради здоров’я і краси ви ні за що не вживаєте?
  • Намагаюся харчуватися в основному корисними продуктами, але іноді можу дозволити собі з’їсти трохи солодощів. Щоб бути весь день бадьорою, з ранку випиваю багато рідини – 2-3 склянки. Це дозволяє активувати метаболізм і протягом дня уникати нападів голоду.


«Неважливо, хто на кухні головний!»

  • У сучасному світі чоловіки розділяють дві позиції: одні вважають, що жінка обов’язково повинна готувати, а інші абсолютно байдуже до цього ставляться, воліючи або готувати самі, чи є в кафе. Ви як вважаєте – все-таки повинна чи ні?
  • Якщо говорити про наш час – мені здається, що люди крім їжі трошки почали приділяти увагу своїм почуттям: того, що вони відчувають до іншої людини, і тому, що вони хочуть, щоб відчували до них. Я вважаю, що запорука гармонійних відносин виключно у взаємних почуттях, і це не пов’язано ні з їжею, ні одягом, ні з коштовностями – ні з чим матеріальним.
  • Згадайте, а у вашому дитинстві яке блюдо в сім’ї було найулюбленішим?
  • У мене мама завжди дуже смачно готувала. Не можу сказати, що вона була основним кулінаром, але тим не менш вона досить часто стояла біля плити. Хоча нерідко готував і тато – наприклад, він варив неймовірно смачний борщ. А на літніх або зимових канікулах я харчувалася в селі у бабусі. Ну, там взагалі! Дуже все смачно. Тому якогось одного основного кулінара я виділити не можу. Але пам’ятаю з дитинства страви, яких зараз немає. Тоді все було зовсім по-іншому. І всі смаки, і фарби були насиченішими, чи що… Завжди з теплотою згадую про своє дитинство і про їжу в тому числі.

Салат «Надія»


Інгредієнт:

Заморожена Кукурудза-250 г
Маслини (без кісточок) – 75 г
Болгарський перець – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Оливкова олія – 2-3 ст. л.
Винний оцет – 3 ст. л.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Авокадо – 2 шт.

Як готувати:

  1. Кукурудзу розморозьте. Маслини наріжте поперек. Перець і цибулю дрібно наріжте. Подрібніть часник.
  2. Кукурудзу, солодкий перець, оливки і цибулю перемішайте у великій мисці.
  3. Часник, винний оцет (або лимонний сік), сіль, оливкова олія, перець перемішайте в іншій мисці. Отриманим соусом залийте салат і гарненько перемішайте.
  4. Накрийте салат кришкою і поставте на вісім годин в холодильник.
  5. Авокадо додайте безпосередньо перед подачею на стіл, попередньо очистивши його і нарізавши.