Гранат звичайний (лат. Punica granatum), в народі райське яблуко, багатьма шанується як фрукт, поліпшує склад крові. Але не викидайте гранатову шкірку! Висушіть і збережіть її в домашній аптечці, влітку вона вас дуже виручить! Адже це прекрасний засіб, що позбавить від кишкових розладів! Справжня швидка допомога без ліків! Рецепти здоров’я народної медицини підкажуть, як застосовувати кірки цей унікального плода правильно і ефективно.

Цілюща сила гранатової шкірки

У літній період особливо актуальним стає ризик захворювання від різного роду бактерій, які проявляються в симптомах рідкого випорожнення, блювання, підвищення температури. Не завжди під рукою може виявитися медичні препарати. У перший момент ми починаємо панікувати і гарячково шукати ліки. А адже можна лише мати з собою в дорожній аптечці суху шкірку граната. Так, так, ту саму шкірку, яку бездумно викидаємо. А вона дійсно може допомогти при дизентерії, сальмонельоз, холера, черевний тиф і багатьох інших захворювань ШКТ.

Речовини, сконцентровані в шкурочке, мають унікальну здатність пригнічувати і навіть знищувати хвороботворні бактерії. Всі ми знаємо, що хімічні препарати (на прикладі антибіотиків) вбивають все, навіть те, що не потребує лікування. При цьому, наша нещасна імунна система починає війну з самим організмом. І тут уже мова йде про виживання. Даний рослинний препарат спрямовує свій удар конкретно на бактерії хвороботворної дії, не завдаючи шкоди тим, які потрібні для функцій ШКТ.

Про унікальні властивості шкірки Punica granatum знав Гіппократ ще 2500 років тому. Він з успіхом застосовував настої для лікування дизентерії. Позитивна реакція наступала вже через п’ять годин.

При застосуванні водного настою шкірки граната знімається запалення товстого кишечника, пригнічується і виліковується виразка шлунка. Настій допомагає і при дисбактеріозі. Саме приготування настою досить просте, але ефект величезний.

Як приготувати цілющий настій на кірках

Цей настій застосовується при дизентерії, сальмонельоз, холера, черевний тиф.

У скляну прогріту ємність покладіть сухі скоринки граната (12 м) і залийте склянкою окропу. Всього півгодини під блюдцем, і ліки готові. Тільки потрібно знати, що процес лікування починається вже з моменту, коли ви залили кірки. І посудину з настоєм повинен знаходитися при хворому. Це дуже важливо.

Застосування настою

Тепер розповімо, як його пити при перерахованих вище хворобах.

Відразу потрібно випити півсклянки настою (половину порції рідини). Частина, що залишилася, знову накривається блюдцем і настоюється далі. Коли хвилин через десять стане легше, значить, ваш стан було затьмарене звичайним розладом шлунка.

Якщо ці десять хвилин не принесли полегшення, значить, настій потрібно допити через три години.

При виразках шлунка і кишечника, коліті і дисбактеріозі рецепт приготування той же. Але випивати настій потрібно за такою схемою:

• 30 хвилин настоюється

• 1 порція – з ранку натщесерце 25 мл

• 2 порція – через 3,5 годин 25 мл

• 3 порція – через 3,5 годин 25 мл

• 4 порція – на ніч через 3,5 годин 25 мл

Настій не проціджується і п’ється через день свіжоприготований. Невикористані 100 мл залишати і застосовувати не можна — токсична! Через тиждень відпочинку курс можна повторити знову.

Протягом всього процесу лікування не пийте алкоголь.

Таким настоєм можна вилікувати і колоті рани, якщо накласти просочену в ньому тканинну пов’язку. Її потрібно постійно змочувати до повного загоєння.

Повторимо, що співвідношення сухого компонента і окропу завжди 1:20, це важливо!

Дивовижні властивості гранатових кірок і настою з нього не закінчуються

  • Якщо прокип’ятити їх у вині, то це зілля позбавить від глистів.
  • Водний настій допомагає і при серцевих перебої. Якщо додати в нього меду, полегшить похмілля.
  • Відваром з кори знімають запалення печінки.
  • Ним полощуть порожнину рота для знищення мікробів і бактерій. Лікують десна і зупиняють їх кровоточивість.
  • Сухий порошок з шкірки можна використовувати при саднах і тріщинах на шкірних покривах.
  • Захворювання нирок, вух, очей: потрібно приготувати такий відвар: шкурки у подрібненому вигляді (2 ст. л.) залити окропом (250 мл) встановити ємність на водяну баню і півгодини ще кип’ятять. Потім (у цьому рецепті) процідити і долити води до початкового рівня. І перед тим як їсти, пити по 50 мл відвару випити за день.
  • Настій від стрічкових глистів і бичачого ціп’яка: 50 гр. сухої шкірки на дві склянки холодної води настояти шість годин. Після упарити до половини об’єму і процідити. Випити за годину рівними порціями. А ще через півгодини прийміть проносне, бажано сольове.
  • Настій шкірки граната полегшить і вилікує хронічний кашель. Заварити шкірку як чай, до фарбування води в рожевий колір. Пити маленькими порціями з медом в теплому вигляді. В день випивати склянку настою.
  • Це ж засіб — помічник при шкірних захворюваннях. Вас «дістали» вугри і гнійнички зробіть маску з трохи просмажених шкурочек, які зітреш і змішайте з будь-яким маслом. Суміш зберігається в холодильнику і накладається не більше двох разів на тиждень.
  • Товчена шкірка граната бореться з опіками. Спочатку хворе місце змастіть соком цього плоду, а потім посипте порошком із сухих кірок. Біль пройде, і пухир не з’явиться.
  • Так як в шкірці є алкалоїди, дотримуйтеся порад і не перестарайтеся. Передозування може виразитися в запамороченні, блювоті, судомах.

Гранатова шкірка — універсальний лікарський засіб, дароване людині самою природою. Протипоказанням може бути тільки індивідуальна непереносимість, вагітність і годування груддю. Переконайтеся в силу цього народного засобу і будьте здорові!

Тетяна Аганіна