Обладнання для запаювання контейнерів

Упаковка продуктів харчування використовується з метою їх більшого збереження і захисту від впливу навколишнього середовища. Природно будь-якому виробнику хочеться продовжити термін зберігання і реалізації свого продукту. Це можливо вирішити кількома способами. Також хочемо порекомендувати вибрати http://intra.com.ua/ru/predlozhenie/produkty

З огляду на сучасні тенденції в області здорового харчування, ринок вимагає продуктів без консервантів і хімікатів. Компанія готова запропонувати таке рішення – упаковку продуктів харчування в модифікованому газовому середовищі (МГС) з додаванням харчової газової суміші.

Серед безлічі видів упаковки, один з максимально розкривають можливості використання МДР – збереження свіжості – це упаковка продукції в лотку (контейнері), запаяному плівкою. Такий спосіб не тільки значно подовжить терміни реалізації (враховуючи бар’єрні властивості контейнера і плівки, що зберігають необхідну концентрацію газу), але і підвищить споживчу привабливість упакованих продуктів.

Обладнання для такого типу упаковки має назву “зварювач контейнерів” або ” трей-сілер “(від англ. tray sealer).

Існує кілька категорії подібних машин, що працюють за різними технологіями-обладнання, оснащеної вакуумної камерою, і техніка, що працює без створення вакууму.

Безвакуумне обладнання працює за принципом заміщення повітря, що знаходиться в лотку, підготовленої харчовою газовою сумішшю. Це має ряд переваг, пов’язаних з відсутністю вакуумної помпи:

економія на електроенергії;
економія на обслуговуванні помпи (регулярна заміна масла та ін.);
велика продуктивність;
більш дбайливе поводження з продуктом (вакуумація може порушити структуру і зовнішній вигляд продукту, що видно на відео з персиком).
Існує помилкова думка про безвакуумном обладнанні – більше витрата газу; в процесі пакування втрачається його концентрація.