Як вибрати і зварити рис для суші


Роли і нігірі формують досить щільно. Так, щоб їх начинка надійно трималася на рисовій основі. Все, що для цього потрібно – знати, як вибрати рис для суші і як варити його. З нашими порадами освоюйте суші-майстерність з самих азів, відточуйте навик і радуйте оточення вишукуваннями японської кухні. Але кращий і швидший спосіб – це зробити замовлення на сайті за цим посиланням https://sushihouse.lg.ua/shashlyk і непотрібно витрачати свій час.

Який рис купити для суші
У супермаркеті відразу ж відійдіть від полиці з пропареним або шліфованим подовженим рисом. Це варіант для плову або розсипчастого гарніру. Нам же потрібен продукт з високою часткою клейковини. Таке зерно добре розварюється до клейкої каші і при цьому в загальній масі чітко видно кожне зернятко.

Як вибрати рис, який можна правильно приготувати для ролів:

Віддайте перевагу круглозерновий крупі. У ній багато крохмалю, тому з відвареного рису не складе труднощів сформувати красиві і міцні суші;
Зверніть увагу на якість зерна. У високоякісної продукції ніякої лушпиння, нерівних крупинок, відколів рисинок бути не повинно;
Органолептична характеристика: крупинки однакового розміру, Колір – білий без жовтизни.
Багатьох хвилює питання: чи обов’язково брати спеціальний рис для суші? Звичайно, з такими марками, як «Сушики» і «косі-хігарі» гарантовано не виникне ніяких проблем (якщо варити за правилами), але рис для суші дорогий. Так ось, в домашніх умовах можна приготувати звичайний круглозерновий рис. Тільки беріть сорти вищої категорії .

Спосіб варіння рису в каструлі на плиті
Є кілька варіантів приготування рисової основи під суші. Ми розглянемо класичну варіння в каструлі, оскільки кожен етап знаходиться під нашою пильною увагою.

Загальні поради
Попередньо крупу треба ретельно промити в холодній проточній воді: потрібно змінити не менше 10 вод. Спливаючий рис краще викинути – по суші-канонам він вважається неякісним. Перед варінням в каструлю з рисом киньте листочок норі. Водорості додадуть рисовій основі тонкий морський аромат. Безпосередньо перед закипанням води норі прибирають.

Варимо рисову крупу
Теорії достатньо. Пора переходити до практики. Подивимося покроковий рецепт того, як правильно приготувати рис для ролів в домашніх умовах.

Промите зерно рис відкинути на сито і залишити хвилин на 30. Перекласти крупу в каструлю і залити холодною водою в пропорції 1:1,5 (200 грам зерна на 300 мл рідини).
Накрити ємність кришкою і поставити на середній вогонь (180 градусів). Як тільки вода почне закипати, зменшити режим нагріву до мінімуму. Так томити рис 10-14 хвилин. Рис повинен повністю увібрати воду.
Каструлю зняти з вогню, під кришку прокласти х/б тканину і залишити в такому положенні (із закритою кришкою) ще на 10 хвилин. За цей час тканинна основа вбере всю зайву вологу, а рис гарненько «дозріє».
Приготуємо оцтову заправку. У піалі з’єднуємо в рівних пропорціях білий винний оцет з японським рисовим. Тепер додамо в суміш ½ чайної ложки цукру і 2 чайних ложок солі. Є можливість-замініть столову сіль на морську. М’яко помішуйте склад до повного розчинення сипучих інгредієнтів.
Як тільки рис для суші зварений, правильно буде просочити його соусом. Перекладаємо трохи подостывшую кашу в глибоку чашу з округлим дном. Присмачуємо оцтовим складом і одночасно перемішуємо крупу. Тільки не треба щосили місити. Дерев’яною лопаткою акуратно перевертаємо невеликий пласт і підливаємо просочення.

Ось наша основа повністю готова. З нею можна приготувати Гункани, запечені роли і, звичайно, класичні нігірі. Приступайте до формування суші, як тільки рис охолоне до кімнатної температури.