Під пієлонефритом прийнято розуміти неспецифічне бактеріальне ураження нирок. Захворювання досить часто протікає безсимптомно, що призводить до різних ускладнень. Прийнято виділяти гостру форму пієлонефриту і хронічну.

Симптоми пієлонефриту

Гострий пієлонефрит проявляється:

  • Високими цифрами температури — до сорока градусів.
  • Болями в області попереку тупого і ниючого характеру.
  • Загальною слабкістю і запамороченням.
  • Сеча стає каламутною, має неприємний запах.
  • Акт сечовипускання болючим.
  • Хронічний пієлонефрит у період ремісії ніяк себе не проявляє, в період загострення картина схожа з гострим пієлонефритом.

    Діагностика

    Для постановки діагнозу пієлонефриту фахівець призначає об’єктивні дослідження: аналізи сечі, крові, а також УЗД, бактеріологічні дослідження.

    Лікування пієлонефриту

    При зверненні до фахівця буде призначена специфічна терапія пієлонефриту, що включає в себе: дієту, з низькою кількістю білка і великим об’ємом рідини, а також антибіотики широко спектру дії на бактерії, симптоматичні препарати, спазмолітики, жарознижуючі засоби, імуномодулятори.

    В період ремісії необхідно усунути причини, що викликали загострення — камені в нирках і протоках, аденому передміхурової залози і т. д.

    Народні рецепти

    Поряд з класичними методами, щоб вилікувати нирки, фахівець може порадити і фітотерапію, особливо при хронічному перебігу пієлонефриту.

    1. Проварити на малому вогні п’ятнадцять грамів кукурудзяних рилець і кухоль скипіла води близько двадцяти хвилин. Витримати близько півгодини. Після проціджування випивати по сорок мілілітрів кожні три години.

    2. Склянкою тільки що скипіла води злить десять грам насіння льону. На паровій бані кип’ятити три хвилини. Настояти шістдесят хвилин. Випивати по половині склянки кожні три години. Курс дві доби.

    3. Половиною літра киплячої води залити сорок грам шишок хмелю. Вистояти сто двадцять хвилин і процідити. Вживати всередину по половині гуртки чотири рази на добу.

    4. Одним кухлем тільки що скипіла води залити двадцять грам трави кропиви дводомної, протримати в закритій ємності десять хвилин і процідити. Прийом рекомендується за двадцять мілілітрів тричі за світловий день. Протипоказаний настій при схильності до підвищеного згортання крові.

    5. Додавайте В салати по дві жмені листя і квіток настурції лікарської у свіжому вигляді (курс на чотири тижні). А також за десять мілілітрів свіжого соку тричі за добу.

    6. У ємності залити кухлем тільки що скипіла води двадцять грам мучниці, протримати на паровій бані хвилин тридцять. Після охолодження процідити і довести об’єм до літра. Випивати по третині гуртки в теплому стані до основного блюда на сніданок, вечірній і обідній час.

    7. Прокип’ятити хвилин тридцять траву вівса. Випивати по дві кружки відвару протягом світлового дня. Курс — п’ятнадцять днів.

    8. У ємності змішати двадцять грам листя і квіток аґрусу з кухлем тільки що скипіла води, прокип’ятити хвилин п’ять. Після охолодження, перелити в іншу ємність через тканину. Випивати по ложці не менше п’яти разів за світловий день, після прийому продуктів.

    10. Користь приносить і відвар ромашки аптечної: двадцять грам сухих квіток і склянку тільки що скипіла води — по двадцять мілілітрів тричі на добу.

    11. Подрібнена трава деревію (двадцять грам) і гуртка скипіла води настоюється шістдесят хвилин. Випивають настій протягом усього світлового дня.

    12. В термосі настоюється десять грам квіток волошки і гуртка тільки що скипіла води. Приймається по чверті гуртки перед кожним прийомом продуктів харчування.

    Соколікування:

    • По половині гуртки сік сирої картоплі в ранковий час натщесерце.

    • Змішати в рівних обсягах сік горобини і картоплі, отстоявшихся шістдесят хвилин.

    • Сік свіжого гарбуза випивають по половині гуртки протягом доби.

    • З’їдати протягом дня не менше двох кілограм кавуна.

    • Промити листя горця пташиного (споришу), перекрутити на м’ясорубці, отриману масу розвести водою до утворення пюре. Вистояти двадцять хвилин. Віджати сік і випивати по половині склянки протягом світлового дня.

    Корисні властивості прополісу

    • У літрі кип’яченої води розчинити грам муміє. Випивати по половині склянки двічі на добу до прийому їжі за півгодини.

    • Приготуйте прополисовое масло — десять грамів прополісу очистити і подрібнити до освіти порошку. На паровій бані розігріти сто грам соняшникової олії і перемішуючи, розчинити у ньому порошок прополісу. Приготоване протягом двадцяти хвилин засіб остудити і приймати по десять мілілітрів до їжі в ранковий час, перед обідом і у вечірні години.

    Ягодолечение

    • Сорок грамів ягід аґрусу і прокип’ятити їх у двох гуртках води хвилин десять. Змішати відвар з десятьма грамами меду. Вживати всередину по половині гуртки кілька разів в добу.

    • Перемішати міді і ягоди калини. З’їдати суміш в обсязі двадцяти грамів тричі на день.

    • Аналогічно готується суміш з ягід обліпихи.

    • Проварити плоди інжиру в молоці хвилин двадцять і випивати по три кухлі протягом світлового дня (в гарячому вигляді)