ОРИГІНАЛЬНА ІТАЛІЙСЬКА ПІЦА-7 СЕКРЕТІВ

4-9-2021

Оригінальна італійська піца … тонке тісто, запах базиліка і сиру (більше сиру, ще більше сиру!) … о так. Але як домогтися такого ефекту? Ми відкриємо вам 7 секретів, які допоможуть вам досягти неможливого і самостійно приготувати ідеальне оригінальне італійське тісто для піци! Скажіть ні замороженим продуктам і піцам швидкого приготування. А якщо не маєте часу звертайтеся за посиланням https://cipollino.ua/stati/nastoyashaya-italyanskaya-picca-sekrety-prigotovleniya та замовляйте.

ОРИГІНАЛЬНА ІТАЛІЙСЬКА ПІЦА-ТРОХИ ІСТОРІЇ


Найвідоміша італійська піца, звичайно ж, родом з Неаполя. Саме тут в 1870 році була відкрита Піцерія Da Michele, в якій спочатку подавали тільки один вид ласощі – з помідорами, часником і зеленню. Через десяток років тут був створений найпопулярніший її варіант-піца» Маргарита ” з базиліком, помідорами і моцарелою. Легенда свідчить, що його назва-данина поваги королеві Маргарет, яка вибрала колір італійського прапора з різних видів піци, приготованих на її честь. Неаполітанська піца відрізняється від Римської-тісто з Риму більш тонке і хрустке , тісто з Неаполя м’якіше, його легше жувати і обов’язково має трохи засмажені краї.

ЯК ЗРОБИТИ ОРИГІНАЛЬНУ ІТАЛІЙСЬКУ ПІЦУ?

  1. Тісто
    Оригінальна італійська піца з Неаполя може містити всього 4 інгредієнта: борошно, воду, сіль і дріжджі. Звичайно, не які-небудь! Італійці дуже намагаються підтримувати високі стандарти піци, і навіть була створена спеціальна організація (Associazione Verace Pizza Napoletana), яка публікує точні інструкції. Згідно з ними, наприклад, борошно повинно мати консистенцію тальку (дрібного помелу типу 00), без будь-яких добавок (про цільнозернове борошно не може бути й мови!), Вода повинна бути середньої жорсткості, сіль може бути тільки морський, а дріжджі повинні володіють середньою кислотністю. Гаразд, тепер найцікавіше. Для того, щоб інгредієнти ідеально з’єдналися, потрібно замішувати тісто 10 хвилин, а потім ще 20 хвилин, щоб вийшов ідеальний куля. Добре, що на цей раз дозволена хоча б допомога міксера. Але , не перестарайтеся з цим міксером, ви не можете занадто сильно розігріти тісто! І стежте за рН – він повинен бути 5,87 . Тепер тісто тихенько піднімається, і у вас 2 години перерви.
  2. ФОРМУВАННЯ ПІЦИ
    Ви відпочили? Ми йдемо далі. Вам потрібно сформувати кульки (панетті) з тіста руками, і у вас буде час знову розслабитися-на цей раз це займе 6 годин! Після закінчення цього часу беремо кулю і починаємо формувати коржик. Ні-ні, не як у фільмах, перекидаючи величезні кружляють листи тіста з однієї руки в іншу. Починаємо з позначення краю вказівними пальцями (приблизно 1-2 см), а потім починаємо натискати на центр , покручуючи його зверху. Через деякий час у вас вийде симпатична коржик (товщиною не більше 0,4 см).
  1. ТОМАТНИЙ СОУС
    Кращий з них зроблений з сорту томатів Сан-Марцано, що росте на родючому вулканічному грунті схилів Везувію. Після запікання соус буде густим і однорідним – вся вода повинна випаруватися. Вилийте одну ложку в центр піци і круговими рухами розподіліть її до країв.
  1. МОЦЦАРЕЛЛА
    Італійської піци без сиру не буває. Так-так – нам знадобиться знаменита Моцарелла ді Буфала Кампана, Рівномірно розподіліть дрібно нарізані шматочки сиру по тісту.
  2. БАЗИЛІК І МАСЛО
    Наостанок даємо кілька свіжозірваних листочків базиліка. Поливаємо оливковою олією, бажано справжнього першого холодного віджиму, прямо з металевої каністри – в тому ж напрямку, що і соус, і посипаємо моцарелою.
  1. ВИПІЧКА
    Піца лягає прямо на камені в дров’яній печі (наприклад, з дуба або ясена), нагрітих до 485 градусів С. мабуть, цей фактор є критичним у всьому процесі приготування. Якби на кухні було трохи більше місця, щоб поставити таку духовку … Коли піца знаходиться всередині, ви повинні постійно її повертати і контролювати, щоб кожна частина рівномірно підрум’янилася.
  1. Їжа!
    Пам’ятайте, що оригінальна італійська піца подається прямо з духовки, їсти її потрібно тільки через 5-6 хвилин після того, як дістали . Прекрасний аромат, що оточує вашу випічку, напевно змусить піцу зникнути в одну мить. Смачного!