Корисні властивості імбиру не можуть не захоплювати. Найбільший інтерес в імбирі представляє його корінь. Це невичерпне джерело всіляких корисних речовин: вітамінів (А, В1, В2, С), а також натрію, калію, цинку, заліза, фосфору, кальцію і таких амінокислот як треонін, триптофан, лейзін, феніланіну, метіонін.

Чим корисний імбир

Здавна імбир застосовується для того, щоб попередити чи лікувати різні захворювання. До них відносяться хвороби шлунково-кишкового тракту, розлади вестибулярного апарату, порушення кровообігу, спазми, отруєння і навіть рак.

З давніх часів чай з імбиром був основним при лікуванні застуд. Дуже відома була ще одна особливість цього кореня – позбавлення від «морської хвороби», так як відвари з імбиром допомагали прибрати нудоту.

У середньовічній Європі імбир вважався чудодійним засобом для боротьби з чумою.

Застосування імбиру

Але головною, для чого застосовується імбир, в першу чергу вважається його здатність виліковувати прояви простудних захворювань. Корінь володіє протизапальною дією, тому він дуже корисний при ангінах, стоматитах, запаленні ясен.

При ревматизмі і болях у спині імбирні компреси допоможуть полегшити стан. Також завжди вважалося, що такі компреси знімуть і головний біль.

Імбир – відмінний помічник у боротьбі з наслідками хіміотерапії. А саме – нудотою. Цей симптом виникає і при закачуванні, і при різних отруєннях, а також у вагітних під час токсикозу. І все це можна значно полегшити за допомогою імбиру, тим більше, що таке лікування не викликає побічних ефектів.

Імбир – це відмінний афродизіак, здатний позбавити від фригідності і підвищити потенцію. Його застосовують також при лікуванні безпліддя.

З-за того, що даний корінь очищає організм від шлаків і різних токсинів, поліпшується самопочуття, свіжішає колір обличчя загострюються пам’ять і кмітливість.

Де ще застосовують імбир?

Завдяки своєму неповторному аромату імбир використовується в кулінарії. Наприклад, в пряниках, куличах, здобної випічки. Хороший він також і для напоїв: квасу, настоянок, компотів.

У багатьох кухнях світу, імбир – це компонент соусів для риби і м’яса. До речі, м’ясо в поєднанні з імбиром, що особливо стає м’яким і ароматним. Подекуди імбир вводять в салати, для додання їм гострого специфічного запаху і смаку.

Деякі країни виробляють імбирне пиво. Або додають його як ароматичний компонент в чайні збори.

У косметології імбир цінується як засіб для догляду за шкірою і поліпшення стану волосся.

Імбирний чай для схуднення — рецепт

Випивайте щодня 2 літри имбироного чаю, і через 2 тижні вже вам доведеться купувати речі меншого розміру.

  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру
  • 1 пакетик зеленого чаю
  • щіпка кориці
  • 2 штучки гвоздики
  • сік і цедра 0,5 лимона
  • залити 2 л окропу, настояти (краще в термосі)

Приймати по чашці, краще до їди, приблизно за півгодини.

Чай чудово очищає організм, виганяє відкладення жиру. Щоб прискорити процес і підсилити ефект, в такий чай додають ще 2 зубчики подрібненого часнику.

Як вирощувати імбир

  • Замочіть корінь імбиру на ніч у воді.
  • Заповніть великий горщик, принаймні, 30см в діаметрі, хорошим ґрунтом і помістіть кореневища у верхній частині ґрунту, на поверхні, нирками вгору.
  • Втисніть кореневища обережно в грунт і полийте посадку водою.
  • Місце для горщика вибирайте тепле і сонячне .
  • Накрийте горщик склом, щоб зберегти високий рівень вологості.
  • Тримайте контейнер постійно зволоженим і будьте терплячі. Може пройти багато часу, поки росток здасться над поверхнею грунту. А щоб отримати урожай їх кореневищ, потрібно близько року. Але спробувати варто, так як рослина імбиру дуже красиве і витончене і буде радувати око досить тривалий час.

    Підтягуюча маска з імбиру