Кокосове молоко в домашніх умовах

Приготоване кокосове молоко в домашніх умовах використовують для догляду за тілом, створення кулінарних шедеврів, лікування ендокринних та імунних порушень. Його регулярне вживання попереджає розвиток грибкових та інфекційних захворювань.

Рекомендуємо вибрати Кокосовое молоко

Підготовка
Слід вибрати «живий» кокос. Для цього піднесіть його до вуха і потрясіть. Якщо почуєте всередині рідина – плід підходить. В місцях кріплення горіха до дерева є невеликі поглиблення. Зробіть в цих місцях 2 отвори, наприклад викруткою, щоб вилити вміст. Це кокосова вода – енергетичний і поживний напій. Бажано відразу її випити, поки вона не окислилась.

Для отримання якісного молока потрібні якісні кокоси

Плід необхідно витягти з шкаралупи. Для цього постукайте по всьому колу кокоса молотком або іншим важким предметом, поки шкаралупа не трісне. Усередині побачите білу м’якоть в коричневій оболонці. Шкірку не зчищайте, під нею знаходиться багато корисних елементів.

Другий етап приготування – витяг плода з шкаралупи
Як приготувати кокосове молоко в домашніх умовах

Натріть плід на тертку. Кокосовий м’якуш міцний, але досить податливий. Подрібнений кокос залийте холодною водою в пропорції 1:2 (холодна вода ефективніше витягує масло). Чистими руками розтирайте натерту м’якоть у воді, поки рідина не стане білого кольору і жирна на дотик. Це рослинне молоко, яке належить ще Очистити.

Основа кокосового молока
Існує більш швидкий спосіб: перемолоти м’якоть в потужному блендері, відразу додавши води. Попередньо плід слід дрібно порізати, щоб електроприладу було легше працювати.

У процесі приготування молока на подрібненої м’якоті утворюється найбільше масла. Його потрібно відокремити, щоб потім додати в кокосове молоко, і тим самим зробити його більш концентрованим. Для цього поставте макуху з рідиною в холодильник на ніч. До ранку зверху утворюється масляна скоринка. Її потрібно очистити від домішки стружки, розтопивши на водяній бані і пропустивши через ситечко.

Проціджене молоко з’єднайте з рідким маслом. Стружку просушіть і використовуйте для приготування смачних десертів, наприклад веганського шоколадного торта. У домашнього кокосового молока утворюється осад, тому перед вживанням збовтувати. Кокосові продукти зберігайте при холодній температурі, так як вони натуральні і швидко псуються. Молоко і масло зберігаються до тижня, стружка до місяця.