5 порад як правильно вибрати м’ясо для шашлику


5 порад як правильно вибрати м’ясо для шашлику, щоб він вийшов соковитим
Складно уявити травневі свята без пікніка. А який же пікнік без шашлику? Але шашлик легко зіпсувати, якщо вибрати неправильне м’ясо.

А якщо у вас обмаль часу і виїхати на природу поки що не виходить , шашлик можно і замовити, рекомендуємо звернутися за посиланням на сайт https://sushihouse.lg.ua/shashlyk, тут вже точно шашлик і смачний і соковитий.

Дізнайтеся, як правильно вибирати м’ясо для шашлику.

Рада 1-вид м’яса
Свинина досить м’яка, тому шашлик з неї виходить соковитим. Це універсальне м’ясо для шашлику. Вибираючи м’ясо свинини, зверніть увагу на його колір – воно повинно бути рожевим з невеликою кількістю жиру. Найкраще брати »ошийок”.

Баранина – це м’ясо на шашлик вибирають на Кавказі і в Азії. У нас рідко можна знайти хорошу баранину. Якщо ж ваш вибір припав саме на цей вид м’яса, тоді віддайте перевагу м’ясу молодого баранчика – його ви дізнаєтеся по яскраво-червоному відтінку. М’ясо старої тварини має темний відтінок

Яловичина-це м’ясо не сильно підходить для шашлику через його жорсткості. Але якщо ви вибрали саме його, тоді беріть м’ясо молодої тварини, яке ви дізнаєтеся по світлому кольору.

Рада 2-свіжість
М’ясо повинно бути свіжим-це аксіома. У нього не повинно бути ніякого неприємного запаху. Навіть найменший запашок-привід не купувати таке м’ясо. Також на м’ясі не повинно бути слизу, крові і рідини.

Воно не повинно бути перемороженим. Заморожене м’ясо можна брати, але його смакові якості будуть гірше, ніж у свіжого. А ось переморожене брати не можна. Відрізнити свіже м’ясо від перемороженого ви можете по його консистенції. Переморожене м’ясо пухке. Також можете натиснути на нього пальцем, свіже м’ясо швидко вирівняється, а переморожене – ні.

Рада 3 – Кількість м’яса
Як розрахувати кількість шашлику? Чоловікам потрібно приблизно 500 г м’яса на людину, жінкам – 300-400 г.

Рада 4-охолоджене або парне?
Що таке парне м’ясо? Це м’ясо до 3 годин після забою тварини. Багато хто вважає, що його краще брати на шашлик, тому що воно найсвіжіше. Але краще віддати перевагу охолодженому м’ясу. На холоді м’ясо ” розслабляється» і стає м’яким. А шашлик з парного м’яса буде жорстким.

Рада 5-правильний маринад
Вибрати гарне м’ясо-50% успіху шашлику. Решта 50% – це маринад. Маринади бувають різні і включають в себе різні інгредієнти. Найпростіший маринад на»мінералці”. На 3 кг м’яса вам знадобиться 1 л мінеральної газованої води, 2 столові ложки соняшникової олії, сіль і перець за смаком.